Kitap Okuma ve yeni bilgiler öğrenmek her zaman önceliğim olmuştur. Bu anlamda internet koca bir okyanus ve bazen içinde kayboluyorum. Ancak genellikle kitaplarıma geri dönüp yolumu yeniden bulmayı tercih ederim. Bunu yaparken de dijital ortamdan çıkamadığım için doğal olarak e-kitap okuyorum. Okuduğum kitapları ücretsiz okuma sitelerinden indiriyorum. Bazı siteler ücretli e-kitaplar satsa da, ücretsiz olanları bulmak hala mümkündür. Sizler için en iyi online kitap okuma siteleri önerilerimde kitap satan siteler yerine online okuma deneyimi ve paylaşımı yapan sitelerden bahsedeceğim.
7 En İyi Çevrimiçi Kitap Okuma Siteleri
Sizler için hazırladığım bu yazımda online kitap sayfalarını tek tek kontrol etmeye çalıştım. Telif hakları konusunda çok dikkatli olmaya çalıştığım için ilgili sayfayı paylaşıyorum. Özellikle buradaki sitede bir çok ücretsiz içerik bulabileceğinizi belirtmek isterim. Yine de satın almak istiyorsanız ilgili kitabın satış sayfasına gidiniz. Sizi çok fazla bekletmeden en iyi online kitap okuma siteleri listemizi okumaya devam edelim.
1.Google Play Kitaplar
Kitaplar bölümü, ücretli ve ücretsiz kitaplar dahil olmak üzere Google Play’deki ana kategorilerden biridir. İlk kez giriş yaptığınızda, farklı kategoriler altında listelenen ücretli kitapları görebilirsiniz. Satın almak isterseniz buradan satın alabilirsiniz. Ancak, ücretsiz kitaplar bulmak için arama bölümüne ücretsiz kitaplar yazabilirsiniz. Tüm kitap kategorileri bu şekilde bulunabilir. Arama sonuçlarındaki seçeneklerden tekrar Ücretsiz’i seçseniz bile daha net arama sonuçları alabilirsiniz. Özel bir uygulama olduğu için kitap okumak için de uygundur. Burada Türkçe ve diğer yabancı dillerde binlerce kitap bulabilirsiniz.
2. Apple Books
Uygulama Apple cihazlarına yüklenebilse de, genellikle kitap satın almak için kullanılır, ancak birçok ücretsiz kitapla birlikte listeye eklemek isterim. Özellikle suç, gerilim ve romantizm gibi alt kategorilerde çok sayıda kitabı var. Ayrıca araştırma ve kaynakça bölümünde meraklılar için birçok farklı kitabı bulunmaktadır. Ayrıca tüm bu kitaplar arasında sesli kitaplar tek tek kontrol edilebilir.
3. Project Gutenberg
E-kitaplar hakkında konuşmak imkansız, ancak Project Gutenberg’in atlayın. Project Gutenberg, 60.000’den fazla ücretsiz e-kitap ile e-kitap anlamında ilk projedir. Bu sitede telif hakları sona ermiş eski kitaplar kayıtsız ve ücretli olarak yayınlanmaktadır. Ancak buradaki tüm kitaplar yabancı dillerde yazılmıştır. Bu kitapları bu siteden çevrimiçi olarak okuyabilir veya EPUB veya Kindle uyumlu olarak indirebilirsiniz.
4. AltKitap
AltKitap, kendisini Türkiye’nin ilk online yayınevi olarak tanımlıyor ve 20 yıldır piyasada. Ancak son 8 yıldır yeni e-Kitap web sitesi ile yolculuklarına devam ettiler. Sitede yayınlanan tüm içerikler ücretsizdir. Farklı kategorilerde kitaplar bulabileceğiniz sitelerde güzel kitaplar var, özellikle kısa hikayeler. hepsini izlemeni tavsiye ederim. Site, kullanıcılara kendi içeriklerini yayıncılar tarafından yayınlanmak üzere gönderme fırsatı sunar.
5. Kültür ve Turizm Bakanlığı e-Book
Listeye eklemek istediğim sayfalardan biri de Kültür Bakanlığı Kitaplar bölümü. Site kendi kültürümüze göre birçok farklı esere ev sahipliği yapmakta ve özellikle araştırma yapanlar için çok önemli kaynaklar içermektedir. Edebiyat, folklor, kültür ve sanat bölümleri vardır. Örneğin eski Türk edebiyatına ait divanlar ve mesnevilerin yanı sıra Anadolu destanları ile ilgili yazılara da ulaşabilirsiniz. Elbette bunların hepsini sadece e-kitap formatında görmeyeceksiniz. Web sitesinde bazı kısımlarda bilgiler yazılmakla birlikte genel olarak içerik PDF formatında paylaşılmaktadır.
6. Rakuten Kobo
Rakuten Kobo, e-kitap okuyucu pazarında önemli bir varlığa sahiptir. Özellikle Türkçe e-Kitaplar söz konusu olduğunda ciddi bir pazarları olduğunu belirtmeliyim. Ancak ücretsiz kitaplar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu konuda biraz gerideler. Kitaplar, telefon ve tabletlerin yanı sıra masaüstü uygulamalarında da okunabilir. Siteye üyelik ücretsiz olup, açtığınız hesap sayesinde kitap takibi gibi temel özellikleri kullanabilirsiniz.
7. Scribd
Uzun yıllardır sunum ve doküman paylaşım hizmeti olarak Scribd, yıllar içinde kapsamını genişletmeye devam etmiş ve e-kitap anlamında ön plana çıkmıştır. Ücretli üyelik ile sitede bulunan tüm belgelere ulaşabilirsiniz. Bu üyelikte ilk ay ücretsizdir. Bu sayede kaliteyi test etme imkanına sahip olursunuz. Ayrıca üyeliğiniz sayesinde her ay belirli sayıda sesli kitap indirebilirsiniz. Çoğu zaman, kitapların içeriği yabancı bir dilde paylaşılır. Dokümantasyon bölümünde ağırlıklı olarak Türkçe içerik bulabilirsiniz.