LPG Beyin Arızası karbüratörlü eski modellerde beyin sorununun en büyük belirtileri, kış sabahı marşa basıldığında ve geç çalıştırıldığında beynin donması ve motor ısınana kadar rölantide çalışırken düzensiz çalışmasıdır. Her gece motor soğukken rölantide çalışan bir araçta beynin hasarlı olduğunu söylemek tamamen yanlıştır. Diğer bir belirti, tüm ayarlara rağmen boşta ayarlarının bozulmaya devam etmesidir. Şimdi aksaklıkla ilgili bilgileri Soru-Cevap formatında paylaşalım.
LPG Beyin Arızası Belirtileri Nelerdir?
1- Gazın motor suyuna karışması
2- Sabah LPG beyin donması
3- Beyinde sürekli hava kaçağı
4- Sabahları Geç Çalışma ve Rolantide Düzensizlik
5- Dirsek veya diyafram kaçağı
1- Conta yırtıldığında LPG beynindeki su diyaframı dediğimiz beyindeki gaz ve motor suyu birbirine karışarak su borularının genleşmesine, ısınmasına ve hatta yanmasına neden olur. Uzun süreli silindir kapağı contası. Bu tür sorunları önlemek için her altı ayda bir yedek deponun kapağını açarak gaz kokusu olup olmadığına bakın. Gaz kokusu varsa diyafram tamir takımı veya LPG bilgisayarının değiştirilmesi gerekir.
2-Özellikle kış aylarında karşılaşılan bu sorun, LPG beynindeki diyaframın sertleşmesi ve O-ring’in aşınması sonucu beyinden motora yüksek oranda gaz çıkışına neden olarak boğulmaya neden olur. araba ve geç çalıştırma, LPG beyni donuyor. Bazı durumlarda, yapay yüksek hava basıncı düzenlemesi nedeniyle motor soğukken LPG beyni ilk çalıştırmada donabilir. Bu durumda Otogaz ayarlarına rağmen kaptan LPG beyin arızası teşhisi koyarsa diyafram veya beyin değiştirilmelidir.
3- Beynin etrafındaki cıvataların gevşemesi veya gaz diyaframının delinmesi nedeniyle gaz sızıntıları ve kokular oluşabilir. Sorunu gidermek için önce beyin kapağı vidaları sıkılmalı ve sorun devam ederse gaz diyaframı veya beyin değiştirilmelidir.
4- En az 4-5 yıllık LPG bilgisayarlarda diyafram ve contalarda aşınma ve sertleşme olacaktır. Bu durum, özellikle motor ısınmadan önce karbüratöre orantısız miktarda yakıt girmesine neden olarak rölanti devrinde bir düşüşe ve hatta motorun durmasına neden olabilir. LPG servis ayarı yapıldıktan sonra rölanti hızı şikayeti devam ediyorsa kaptanın kararına göre LPG beyin tamiri veya değişimi yapılmalıdır.
5-Çok fazla antifriz ile LPG beyninin contaları çürüyüp aşınabilir ve bunun sonucunda özellikle kış aylarında dirsekten antifriz sızabilir. LPG beyin tutucusunu değiştirmek sorunu çözmek için yeterlidir.
Arabam Gazda Çok Yakıyor LPG Beyin Bozuk Olabilir mi?
Bu soruyu basit ve dürüst bir şekilde cevaplamak için, beynin markası ne olursa olsun doğal olarak dejenere olması en az 5 yıl veya 80.000 kilometre sürer. Arabanızdaki beyin yeniyse, yani birkaç yaşındaysa ve beynin çok fazla yanmaktan zarar gördüğünü düşünüyorsanız, LPG ayarı yaptırmış olsanız bile, yeni beyni takmadan önce bu makaleyi mutlaka okuyun. LPG bilgisayarının diyafram ve conta dışında hiçbir parçası arızalandığından ve normal kullanımda diyafram ve contanın eskimesi en az beş yıl sürer.
Aracın Vitesi Boşa Aldığımda Rolanti düşüyor Stop Ediyor Beyinden Olabilir mi?
Karbüratör ve tek nokta enjeksiyon sisteminin sıklıkla karşılaştığı rölanti sorunu çoğunlukla hava filtresinin bilinçsizce değiştirilmesinden sonra oluşan problemdir ve LPG beyin arızası ile ilgisi yoktur.
Karbüratörlü ve tek noktadan enjeksiyonlu araçlarda LPG beyin arızasının süresini uzatmak için LPG beyni bilinçli bir kişi tarafından sökülmeli ve diyafram bölümü en az 2 yılda bir temizlenmelidir. Her 2 yılda bir temizlenen araçlar için en az iki LPG beyin temizliği yapılması gerektiği anlaşıldı. LPG beyin temizliği Rusya, Almanya, İngiltere gibi birçok ülkede yaygın ama benim ülkemde henüz yapılmadı.