Söz Ve Nişan Tepsisi evlenmeye karar verdikten sonra çift adaylarını bazı işlemler beklemektedir. Önce tabi ki önce sözler, sonra nişan töreni. Bu süreçte bazı geleneklerin uygulanması gerekir. Bu gelenekler için de bazı hazırlıklar yapılmalıdır. Örneğin söz ve nişan tepsileri nasıl hazırlanır? Veya tepsiyi kim tutuyor ve tepsinin içindekiler neler? İşte tüm bu soruların cevapları.
Söz tepsilerinde söz yüzükleri, nişan tepsilerinde ise alyanslar bulunur. İlk olarak, tepsiler birbirine kurdele ile bağlanmış iki halka ve bir makas içerir.
Söz ve Nişan Tepsisi İçeriği
Bazen çiftler bağlılıklarına ve nişan tepsilerine isimlerinin yazılı olduğu bir dekorasyon eklemeyi tercih ederler. Bazen bu tepsiye tanıştıkları tarihi de yazarlar. Önemli olan tepsinin sade mi yoksa göz alıcı mı olmasını istediğinizdir. İki şekilde fikir üretebilirsiniz.
Bu konuda hazır tepsiler edinebilir veya özel tasarımlar yapabilirsiniz.
Nişan ve nişan tepsileri için genellikle çok büyük veya çok küçük tepsiler önerilmez. Tercih edilen palet orta boy bir palet olmalıdır. söz ve nişan töreninden sonra bu tepsileri çocuklarınız için bir gelecek hediyesi olarak saklayabilirsiniz.
Söz veya nişan tepsileri genellikle erkekler tarafından alınır ve çiçek ve çikolatalarla süslenir. Kız bu tepsiyle eve geldi. Bu konuda işlemeli gümüş tepsiler uzun zamandır ilk tercih olmuştur. Ancak günümüzde pek çok yeni söz ve nişan tepsisi modelleri bulunmaktadır. Bu tepsiler altın olabileceği gibi ahşap da olabilir. Son yıllarda piyasada birçok yaratıcı tasarım ortaya çıkmıştır.
Söz ve Nişan Tepsilerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mutlaka söz ve nişan tepsileri satın almanız gerekmez. Kendi yaratıcılığınızla çok şık ve eğlenceli söz ve nişan tepsileri yapabilirsiniz.
Yapmış olduğunuz boncukları veya işlemeli örtü ve dantelleri söz ve nişan tepsilerine yerleştirebilirsiniz. Söz ve nişan tepsisi hazırlarken dikkat edilmesi gereken husus, tepsideki her şeyin uyum içinde olmasıdır.
Söz ve Nişan Tepsisini Kim Tutar?
Söz ve nişan tepsileri genellikle gelinin yakın arkadaşları veya düğünde nedimeler tarafından tutulur. Ama olması gerekmiyor, tepsiyi herkes tutabilir. Bazı durumlarda gelinin kız kardeşi veya akrabası tepsiyi tutabilir. Ancak genellikle paleti taşıyan kişinin bekar olmasına özen gösterilir. Türkiye’de erkek nişan ve söz tepsileri çok nadirdir veya yok denecek kadar azdır.