Testere; çeşitli malzemeleri kesmek için kullanılan üçgen dişli bir el aletidir. Testere sadece insan veya elektrik üzerinde çalışabilir. Testere ile ahşaptan plastiğe ve hatta metale kadar her şeyi kesebilirsiniz. Ancak farklı malzemeler için farklı tipte testerelere ihtiyacınız var. Her alet kutusunda en az bir tür testere bulunmalıdır.
Testerede güç yoksa ileri geri iterek ve çekerek kesim yapılır. Japon yapımı testereler dışında, testereler genellikle itildiğinde malzemeyi keser. Ne görürsen gör; malzemeyi kesmeye başlamadan önce düzgün bir kesim yapabilmek için bir kılavuza ihtiyacın var.
Bunun için mastar yardımıyla tam olarak nereden kesileceğini belirleyin ve kesilecek malzeme üzerinde izlenecek çizgileri silinebilir bir kalemle işaretleyin. Keserken bu kılavuzu izleyin.
Testere Tipi
Farklı büyüklükteki işler ve farklı malzemeler için farklı testereler kullanılmalıdır. Makalenin bu bölümünde, ana testere türlerine bakacağız.
Ağaç Testeresi
En klasik çeşitlerden biridir. Odun kesmek için kullanılır. Bu, makalemizin ana görselinde görülen bir ağaçtır. Kaba kesimler için. Ağzı çok ince olmadığı için çok düzgün bir yüzey oluşturmaz.
Demir Testeresi
Tahta testeresinden daha dar bir yüzeye sahiptir. Bulmacaya benzer, sevin, ağız kısmı değiştirilebilir ve sıkılaştırılabilir ve gevşetilebilir. Yani bir çerçevesi ve bir bıçağı var.
Tel Testere
Bulmacanın demir testeresi gibi bir çerçevesi ve bıçağı var. Adından da anlaşılacağı gibi, çok ince bir bıçağa sahiptir. Bu sayede çok ince kesim ve gravür için kullanılabilir.
Budama Testeresi
Bahçecilikte kullanım için özel olarak üretilmiş bir testeredir. Çalıların ve dalların kolay kesilmesi için. Bıçak eğimlidir. Bu sayede kolay bir şekilde kesim yapılmasını sağlar. Tahta testeresinden daha dar bir bıçağa sahiptir.
Alçıpan Testeresi
Güzel işler için. Bu küçük bir testere. Bıçak uca doğru incelir ve genellikle en uçta keskin bir nokta bulunur. Bu parçalar kakuleyi delmek için kullanılır.
Elektrikli Testere
Elektrikli veya benzinli testeredir. Tipik olarak, kesme işlemini oval bir metalin etrafında bir zincir döndürerek gerçekleştirirler. Taşınabilir. Büyük ve zorlu işler için kullanılırlar. Ağaç kesimi genellikle motorlu testere ile yapılır. Kaba bir kesim yapın. İnce işler ve düzgün yüzeyler elde etmek için uygun değildir.
Masa Testeresi
Elektrik ile çalışır. Güvenli kesim için. Tablalı olduğu için daha ağır ve daha büyük iş parçalarını rahatlıkla kesebilir. İnce işler için uygundur.
Dairesel Testere
Bu yuvarlak bıçaklı bir testeredir. Genellikle kullanım için bir tezgah üzerine kurulurlar. İstenen kesme derinliğini elde etmek için kesici uçlu parça yukarı ve aşağı hareket ettirilir.
Dekupaj Testeresi
Esas olarak ahşap tahtaları kesmek için kullanılırlar. İnce bir bıçağı vardır, bu nedenle detaylı çalışmalarda kullanılabilir.